Családfánk

A tenyésztés lényege ugyan az, hogy - természetesen a fajta standard figyelembe vételével - létrehozzuk saját vérvonalunkat, törekedjünk a fajta tökéletesítésére, ezért egyre több tenyész cicánk már a mi kennel nevünket viseli, de fontosnak tartom megemlékezni vérvonalunk alapító cicáira, a tenyészetünk szempontjából fontos cicákra, és azok leszármazottjaira, akik vagy a mi tenyészetünkben, vagy más tenyészetekben adtak életet csodálatos cicáknak.

A MirumKitty ragdoll tenyészet első meghatározó kandúrja a kaliforniai Furreal ragdoll tenyészetben született. Bár tenyészetünk 2011-ben indult, de Furreal Fate volt 2013-ban az a cica, akit mindvégig kerestünk. Fate-et a tenyésztője az első Ragdolls Around the World Ragdoll Congress-en adta át számomra, ahol bár ő volt az egyik legfiatalabb cica, mégis 9. helyezést ért el a világ minden tájáról érkező ragdollok között. Soha életemben nem felejtem el, amikor először megláttam, rögtön elvarázsolt, szerelem volt első látásra. Az alábbi képek ekkor készültek a Congress alkalmával, így már megértitek, miért is mondom ezt:

Fate gyönyörű kandúr cicává érett, Regional Winner és Supreme Grand Champion címeket szerzett:

Furreal Fate gyönyörű utódokat nemzett, akik nemcsak a mi tenyészetünkben, de világszerte öregbítik hírnevét.

Legelőször is Furreal Fate az apukája Magyarország első International Winner cicájának, MirumKitty Handsome as Hell kandúrunknak:

Ugyancsak Fate az apukája MirumKitty Dolci-nak, a nagypapája MirumKitty Alizkának, MirumKitty Choopa Sam-nek, MirumKitty Ace of Spades-nek, MirumKitty 2 Handsome-nak.

Fate leszármazottai a világ minden tájáról:

RW SGCA MirumKitty Bourbon Kínában él, mint ivartalanított kedvenc

RW SGCA MirumKitty Pika Kínában él, mint ivartalanított kedvenc

RW SGCA MirumKitty Anne Kínában él, mint tenyész cica

RW GRCA MirumKitty Naruto Koreában él, mint ivartalanított kedvenc

RW  MirumKitty Aisa Új-Zélandon él

MirumKitty Angel Oroszországban él, mint ivartalanított kedvenc. Ezen a képen a cica hat hónapos, a kuty pedig hat éves. 

Másik alapító kandúrunk szintén a kaliforniai Furreal tenyészetből költözött hozzánk 2015-ben, a neve Furreal Cherish the Lord. 

Cherish is Regional Winner és Supreme Grand Champion címet szerzett.

Cherish az apukája Regional Winner Supreme Grand Champion MirumKitty Thunder from Down Under cicánknak:

Thunder az apukája MirumKitty Choopa Sam cicánknak, aki jelenleg is tenyész anyuka cicánk.

Soulmates Blueberry Princess 2016-ban költözött hozzánk Amerikából. Ez volt egyik legkalandosabb cica vásárlásunk, ugyanis a tenyésztő csak közölte velem, hogy van egy cica számunkra és két hét múlva menjek érte. Vakbizalommal elutaztunk a húgommal Amerikába, és amikor megláttuk Blueberry-t úgy meghatódtunk, hogy meg is könnyeztük, hogy milyen szép.

Blueberry az anyukája MirumKitty Handsome as Hell és MirumKitty Dolci cicánknak, és nagymamája MirumKitty Ace of Spades cicánknak.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

© 2019 by Judit Józan

 A weboldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, az itt található szöveges tartalom részben vagy teljes mértékben történő citálása csak a weboldal és a szerző megjelölésével lehetséges.