top of page

KIÁLLÍTÁSI EREDMÉNYEINK

Tenyészetünk kezdeti éveiben több különböző kiállítási rendszert is kipróbáltunk, mindenhonnan nagyon sikeresen, sok kupával és címekkel tértünk haza, mígnem elmentünk életünk első TICA (The International Cat Association) kiállítására Bécsbe 2013-ban, ahol az ég világon semmit sem nyertünk, és szembesültünk azzal, hogy a cicáink minősége nem éri el a nemzetközi mércét. Maximalizmusunkból adódóan ezután folyamatosan fejlesztettük a tenyészcicáink minőségét és már csak TICA kiállításokra jártunk, mert valóban kíváncsiak voltunk a cicáink minőségére, nem csak haszontalan címekre vágytunk.

A TICA kiállítási rendszerében ugyanazok a bírók járják a világot minden hétvégén és pontrendszerben bírálják a cicákat, amit az egész világon összesítenek, így nem csak az adott kiállításon látjuk a viszonyítást más cicákhoz képest, hanem nemzetközi szinten. A pontokat kétféleképpen összesítik: először is nemzetközi szinten a világ 25 legtöbb pontot elért macskája International Winner címet kap, másodszor pedig regionális szinten, ahol a régió 25 legtöbb pontot elért macskája Regional Winner címet kap. A kiállításokról készített jelentések és összesített pontok folyamatosan nyomonkövethetőek egy online felületen:

http://ticamembers.org/estimated_standings/

8 év kitartó munka, fejlődés és tanulás után 2019-ben végre eljutottunk odáig, hogy International Winner cicát neveltünk tenyészetünkben. Hihetetlen nagy büszkeség ez számunkra, a mai napig hihetetlen, amilyen örömöt szerzett számunkra. 

Handsome a nemzetközi összesítés alapján a világ 6. legszebb cicája lett, a regionális összesítésben pedig ő lett a legszebb cica.

2019 BEST CAT OF THE YEAR.PNG
iw.jpg

A kiállításokon a cicák a Champion-tól a legmagasabb Supreme Grand Champion címig több fokozatot is elérhetnek. Ehhez akár több ezer pontot is el kell érniük a kiállítások során.

Tenyészetünkben eddig több címet is szereztek cicáink:

CHAMPION:  *10* cica

GRAND CHAMPION: *2* cica

DOUBLE GRAND CHAMPION: *2* cica

TRIPLE GRAND CHAMPION: *1* cica

QUADRAPLE GRAND CHAMPION: *4* cica

SUPREME GRAND CHAMPION: *9* cica

Cicáink a kiállítási szezon végeztével a Ragdoll Fanciers Worldwide nemzetközi ragdoll klubtól is elimerésben részesültek: MirumKitty Handsome as Hell cicánk kölyök korosztályban a nemzetközi második helyezést, felnőtt korosztályban is a nemzetközi második helyezést érte el, MirumKitty Palinka cicánk a nemzetközi hatodik, míg MirumKitty Barbie Girl a nemzetközi hetedik helyet érte el:

rfwawards.jpg

A 2019/2020-as kiállítási évadnak sajnos nagy hirtelenséggel véget vetett a COVID-19 járvány, de még így is hihetetlen eredményt értek el cicáink, mert hét Regional Winner cicánk lett, aminek elképesztően örülünk!

A nyertes cicáink:

RW SGC MirumKitty  Apollon

IW SGC MirumKitty Handsome as Hell 

RW QGC MirumKitty Ace of Spades 

RW GRC Seiero's Amazing Love

RW MirumKitty First Blood

RW SGC MirumKitty Palinka

RW DGCA MirumKitty Bugsy

A 2019/20-as kiállítási évadban a tenyészetünk cicái nyerték el a régió legszebb felnőtt ragdollja, a régió legszebb ragdoll kölyök cicája és a régió legszebb ivartalanított ragdoll cicája címeket.

2020 BEST RAGDOLL OF THE YEAR.PNG
2020 BEST RAGDOLL KITTEN OF THE YEAR.PNG
2020 BEST RAGDOLL ALTER OF THE YEAR.PNG
bottom of page