Miért a MirumKitty?

A MirumKitty ragdoll tenyészetben a tenyészcicák és a kicsinyeik kényelmesen élhetnek. Nálunk egy cica sincs ketrecbe zárva, az almoknak az anyukákkal külön-külön szoba áll a rendelkezésükre, hogy nyugalomban és egészségesen cseperedjenek. Minden szobában Feliway párologtatót használunk, hogy ezzel is biztosítsuk, hogy cicáink jól érezzék magukat. Házunk -bár biztosan lehetne szebb és divatosabb- de elegendő helyet biztosít a tenyésztéshez.

A tenyészcicáink teljes és boldog életet élhetnek nálunk, de még így is szem előtt tartjuk, hogy fiatalon nyugdíjba vonulhassanak a tenyésztésből, hogy ne a hormonjaik által hajszolt életük legyen. Ez valóban nem egy mellékes szempont, mert elkeseredve tapasztalom, hogy 7-10 éves vagy akár még idősebb cicákat is tenyésztenek.

Tenyészetünkben a kiscicák megosztják velünk mindennapi életünket, véleményem szerint mindent megteszünk a szocializációjuk érdekében, amit kis életük első 12 hetében lehet.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy cicáink egészségesek legyenek, kezdve a táplálásukkal, folyamatos vitamin ellátásukkal, nemcsak a tenyésztést megelőző, hanem folyamatos egészségügyi tesztelésekkel bezárólag. 

Tenyésztőként fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzük magunkat, és itt most nem arra gondolok, hogy üljünk be egy iskolába egy OKJ-s bizonyítványért, ami esetünkben egyszerű lenne, hanem folyamatos szemináriumokon, egészségügyi tájékoztatókon való részvételekre, amelyek csak külföldön elérhetőek, de szerencsére megjelentek az online képzések is. Pl. múlt héten részt vettem egy on-line FIP symposiumon, amelyet a témában elért legfrissebb kutatási eredményekről tartottak, vagy múlt hónapban egy genetikai szemináriumon vettem részt szintén online, amit egy vizsga követett.

Fontosnak tartom, hogy őszintén fordulunk leendő cica gazdijaink felé. Nem szeretnék a számukra csak a cica-tartás jó oldaláról beszélni, mert véleményem szerint igenis meg kell említeni a várható bökkenőket. Miért tartom ezt rendkívül fontosnak? Mert nincs annál rosszabb egy cicának, ha egy olyan háztartásba kerül, ahol az anya hideglelést kap attól, ha macskaszőr kerül a ruhára, az apuka veszekedik, mert a cica megkarmolta drága bőr ülőgarnitúrát, vagy a nagyi hisztizik, mert a cica nem az ölében ül, csak mellette a kanapén..

Photo by Helmi

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

© 2019 by Judit Józan

 A weboldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, az itt található szöveges tartalom részben vagy teljes mértékben történő citálása csak a weboldal és a szerző megjelölésével lehetséges.